Sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás

Pogácsa lekenése, szórása:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 1 dkg napraforgó
  • 1 dkg tökmag

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom, fóliába becsomagolom, majd egy éjszakára a hűtőben állni hagyom.

Másnap, belisztezett deszkán, 3 cm vastagra kinyújtom, felvert tojással lekenem, sajttal megszórom és pogácsa szaggatóval, kiszaggatom.

A tepsit szilikon papírral kibélelem. A pogácsákat egymástól kis távolságokra helyezem. A sütőt 180 fokra előmelegítem és aranyszínűre sütöm. A sajt kicsit már ropogós.

Tipp:

A szórás többféle mag lehet, szezám, napraforgó stb.