Magyaróvári csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 csapott ek liszt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe, és olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. A tepsi aljára öntjük a vizet. Alufóliával letakarjuk, és félig megsütjük.
A gombaszeleteket kevés olajon megpároljuk, enyhén megsózzuk.

Amikor félig megsült a hús, mindegyik szeletre teszünk 1-1 szelet vékony sonkát, a sonkára gombát, a gombára reszelt sajtot. A tejfölt összekeverjük 2-3 ek reszelt sajttal, a húsra kenjük, és teljesen készre sütjük már fólia nélkül.