Panírozott csirke falatkák, pirított padlizsánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg csirkehús
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 db érett padlizsán
  • rizs
  • kukorica
  • bors

Elkészítése:

A csirkehúst apróbb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban pirosra sütjük.

A padlizsánt meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, majd forró olajban kevés sóval és borssal fűszerezve forró olajba tesszük és megpirítjuk.

Rizses kukoricával, vagy rizibizivel is fogyaszthatjuk.