Kinder buenó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/ 2 csomag sütőpor
  • 15 dkg durvára darált mandula
  • kb. 1/2 üveg mogyorókrém
  • háztartási keksz

Krém:

  • 1/ 2 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tortaformába tesszük és megszórjuk a mandulával, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A krém elkészítése :

A tojássárgáját, a lisztet a pudingot a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A kapott krémet elfelezzük.

A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel krémesítjük, belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

Összeállítás:

A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 5 dl habtejszínből vert kemény habot tesszük. Díszítjük tetszés szerint!

Tipp:

28cm-átméröjű tortaformában sütöm vagy 30*22cm-es tepsiben!