Medvehagymás Wellington szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta
  • 70-80 dkg szűzpecsenye
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítése:

A húst borssal bedörzsöljük, és körös-körül megpirítjuk olajon. Kihűtjük, és ezután sózzuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az összevágott, kétféle hagymát, fokhagymát, gombát. A végén rádobjuk az összevágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojást.

A leveles tésztát kinyújtjuk, sonka szeleteket ráterítjük, erre rárakjuk a gombás tölteléket.  A húst bedörzsöljük mustárral, és ráfektetjük, és becsomagoljuk a tésztába, a végeit jól eldolgozzuk. Megkenjük tojássárgájával.

Tepsibe fektetjük, kb. 35 perc alatt megsütjük.