Klasszikus sajttorta meggylekvárral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg zúzott vajas keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliacukor
  • 5 dkg liszt
  • ½ citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 ek meggylekvár
  • 24 cm átmérőjű csatos tortaforma

Elkészítése:

A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában.

A túrót törjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrokat, a citrom héját és levét, valamint a krémsajtot, és kézi mixerrel keverjük simára. Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet és ismét keverjük át jól a masszát, majd adagoljuk a tortaformába a kekszes alapra.

Tetején ízlésesen oszlassuk szét a meggylekvárt, majd előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Amikor megsült hűtsük ki, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.