Hozzávalók 30 csillag párhoz:
1 csésze=250 ml
Tészta:
Narancsos keksz tészta:
Narancsos töltelék:
Elkészítése:
Először a krémet készítsük el, a hozzávalókat egy kézi mixer segítségével habosra keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Amennyiben túl lágynak találnánk tegyünk hozzá porcukrot, ha pedig “kenhetetlen” lenne kevéske habtejszínnel lágyítsunk az állagán. Töredelmesen bevallom nehéz volt megtalálnom az arany középutat:)
A tészták hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
(Én egy kukás zsákot félbe vágtam és azon dolgoztam a kekszek nyújtásánál és kiszúrásánál is egyaránt – nem akartam feleslegesen több lisztet a tésztához dolgozni.) Mindkét ízesítésű tésztát kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és csillag kiszúróval kivágjuk a romákat. Kb 30-30 csillag sikeredett. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt kisülnek a csillagok.
Rácsra téve hűtjük, majd krémet kenve közepükre egy sima és egy kakaós csillagot összeragasztunk.