Habcsók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • a tojásfehérje súlyának kétszerese mennyiségű porcukor
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és habverővel addig verjük, amíg kemény hab nem képződik.

Annyira keménynek kell lennie, hogy ha a habverővel egy árkot húzunk benne, annak fél perc múlva is ugyanúgy kell állnia.

Csillagcsöves zsákba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomunk kis habcsókokat, vagy karikákat.

A tetejüket megszórhatjuk színes szórócukorral. 80 °C-os sütőben 2-3 órán át szárítjuk őket, (a kisebbeknek elég 2 óra).