Barackos-túrós korong

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • egy csomag piskótatallér
  • egy konzerv/fél kiló őszibarack
  • 10 dkg barackos joghurt
  • 25 ml habtejszín
  • zselatinfix
  • 25 dkg túró
  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítése:

Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, beleöntjük a joghurtot, a zselatinfixet, a túrót az ízlés szerint a porcukrot és végül a kemény habbá vert tejszínt. Kb 10 percre hűtőbe helyezzük. A piskótákat vékonyan megkenjük baracklekvárral majd egy kávéskanállal a krémet a piskótákra kanalazzuk. Díszítésként apró barackdarabokat tehetünk rá. Hűtőszekrénybe helyezzük és 2-3 óra elteltével, amikor a piskóta már megpuhult fogyasztható is.

Tipp:

Másnap a legfinomabb, mivel úgy összeérnek az ízek. :)