Tormás sonkaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kötözött sonka
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 1 ek ecetes torma
  • 2 csapott ek liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1.5 l víz

Elkészítése:

Sonkát megfőzzük, ha megpuhult felkockázzuk.

Egy fazékba olajba tesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, és pár percig együtt pároljuk.

Liszttel és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevével. Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, megmosott savanyú káposztát és a sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, és besűrűsítjük vele a levest.