Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet csont nélküli karaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • őrölt csemege paprika
  • Maggi ételízesítő
  • kevés só
  • őrölt bors

Elkészítése:

Összekeverjük a pác hozzávalóit, belerakjuk a hússzeleteket, lefedjük és egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Másnap forró bő olajban, idény esetén tárcsán megsütjük. Burgonyapürével, petrezselymes burgonyával, kukoricásrizzsel vagy salátával is tálalhatjuk.

Tipp:

A húst 3-4 órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácoljuk!