Gulyásleves sertéshúsból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 4 db sárgarépa
  • 3-4 db burgonya
  • 2 ek zsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát, paprikát, paradicsomot kockákra, a burgonyát, sárgarépát karikákra vágjuk. A húst a zsírréteg eltávolítása után kockákra vágjuk. A hagymát a zsíron megpirítjuk, és hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Sózzuk, összekeverjük a pirospaprikával, borssal. Fedő alatt pároljuk 15-20 percig.

Hozzáadjuk a zöldségeket a burgonyán kívül, pirítjuk majd felöntjük kb 2,5l vízzel. Kis lángon főzzük, majd amikor puhulnak a zöldségek és a hús akkor tesszük bele a kockákra vágott burgonyát és készre főzzük.