Hozzávalók:
Elkészítése
Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük az élesztőt, a cukrot a sót, majd a felvert tojásokat. Ezután a langyos tejet és az olvasztott, de kissé meghűlt margarint is hozzáadjuk.
Amennyiben szeretnénk megszínezni, akkor a színezőt is adjuk hozzá. Folyékonyból fél üveggel ment bele. Jól gyúrjuk össze, kissé dagasztó mozdulatokkal, persze olyan intenzíven nem kell, mint más tészta esetén. Meleg helyen, letakarva kelesszük meg.
Amikor megkelt, osszuk 3 részre. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki egyenként, tegyük sütőpapírra vagy sütőpapiros tepsibe az első tészta réteget. Kenjük le nagyon vékonyan olajjal, majd a nutellával, a következő rétegnél szintén így járjunk el. A 3. lappal zárjuk a sort.
A tésztát éles késsel fenyő formára vágjuk. Nyújtófával, fakanállal vagy akár vonalzó segítségével beállíthatjuk az arányokat. Amikor ez megvolt, késsel ágakat vágunk, azaz csíkozunk, amikor elvágjuk az ág egyik felét, a kést halványan húzzuk végig a közepén is, át a másik felére, anélkül, h. ott is átvágnánk a tésztát, így egyforma csíkokat tudunk majd vágni a szemközti oldallal.
Ha ez is megvolt az ágakon csavarunk, amennyit csak tudunk a csúcsa felé forgatva azokat.
Ezután tejjel lekenjük, 10-15 percet pihentetjük meleg helyen, majd előmelegített sütőben, 175C°-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Sütőfüggő lehet, ne égjen meg az alja! Sütés közben még lekenhető egyszer kevés tejjel.
Melegen porcukrozzuk, ha van kedvünk kicsit feldíszítjük! ;)