Fokhagymás sertésmáj hagymakarikával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • tk liszt és pirospaprika a forgatáshoz
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A májat felvágjuk, majd fokhagymás tejben áztatjuk egy fél órát. Fontos, hogy a májat ne sózzuk sütés előtt!

A lisztet összekeverjük az őrölt paprikával, belehempergetjük a májat és forró olajban kisütjük. Sütés után sózzuk, majd fokhagymát reszelünk rá.

A hagymát felkarikázzuk, 1 dl vizet engedünk rá, majd beleforgatjuk a karikákat a lisztbe és olajban aranybarnára sütjük.