Gombás hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéslapocka
  • 30 dkg laskagomba
  • örölt bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj
  • 1/2 kg orsótészta

Elkészítése:

A lapockát vékony csíkokra vágjuk, az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és majoránnával, majd tovább pirítjuk.

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gombát, egy picit ezt is megpirítjuk, majd felöntjük egy pici vízzel.

A főzőtejszínt kikeverjük 1 ek liszttel, majd ha megpuhult a hús ráöntjük a gombás húsra. Kifőzött orsótésztával tálaljuk.