Tojásos sajttekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1 ek rétes liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 20 dkg szeletelt gépsonka vékonyra vágva
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A tojást fölverjük a sóval, borssal, tejföllel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd beleteszünk egy evőkanál réteslisztet is. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, sercegő zsírral lelocsoljuk. Beleöntjük a tojásos masszát és megsütjük.

Ha megsült, melegen feltekerjük mint a piskóta tekercset. Aztán letekerjük és a gépsonka szeleteket rárakjuk, majd a reszelt sajttal vastagon megszórjuk és vissza tekerjük. Hűtjük.

Tipp:

Tölthetjük bármilyen szalámival.