Francia saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 közepes, enyhén savanykás alma
  • 5 ecetes uborka

Öntet:

  • 4 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 2 tk mustár
  • fél tk cukor
  • 1 kk só
  • 1 tk citromlé

Elkészítése:

A zöldségeket megfőzzük (én a répát főzés után kockázom fel). Leszűrjük és kihűtjük, belekeverjük a kockára vágott nyers almát és az uborkát.

A tejfölt a majonézzel, a mustárral valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Lehűtve tálaljuk.