Töltött paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7-8 tölteni való, édes paprika
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csupor rizs
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • őrölt csemegepaprika
  • pici olaj
  • 2 tojás
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 l paradicsomlé
  • víz

Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket és a magokat eltávolítjuk. A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, majd a paprikákba töltjük.

Egy lábasban vizet melegítünk, melybe beletesszük a sót, a cukrot, a leveskockát és a megtöltött paprikákat. Lassú tűzön 30-35 perc alatt félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és összeforraljuk.

Tálalhatjuk főtt burgonyával vagy puha kenyérrel is.