Csirkemell tejfölös gombamártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A csirke sütéséhez:

  • 4 db csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj
  • finom liszt

A gombamártáshoz:

  • 40 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 kanál finom liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 mk pirospaprika

Elkészítése:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük.

A gombamártáshoz a gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Kisütjük a szalonna zsírját, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát 10-15 percet pároljuk, majd a liszttel és egy kevés vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.

Egy két percet forrni hagyjuk majd levesszük a tűzről. Spagettit készítettem mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!