Csoda szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 60 dkg darált háztartási keksz
  • 4 dl tej
  • 2 dl meggylé
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek rum vagy aroma

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatinfix

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.

A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk, majd a barna masszára kenjük.

A csokoládét darabokra törjük, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd gőz fölött megolvasztjuk és a túrós krém tetejére öntjük.
Dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük forró vizes késsel.

Nagyon finom, mutatós, sütés nélkül elkészíthető desszert.