Tojásos spenótgaluska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 tojás
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg fagyasztott spenót
  • 3 dl langyos víz
  • 10 dkg füstölt sajt
  • olaj vagy vaj

Elkészítése:

7 tojásból, a lisztből és a langyos vízből galuskatésztát készítünk. Belekeverjük a felengedett mirelit spenótot is.
spenót-2
Forró vízbe szaggatjuk, megvárjuk amíg megfő, majd forró olajra vagy vajra szedjük.
spenót3
9 tojást felverünk, majd a forró galuskára szedjük és gyorsan keverve készre sütjük. Tényleg gyorsan dolgozzunk vele, mert odakozmálhat!

Tálalásnál reszelt, füstölt sajttal kínáljuk.

Tipp:

Tavasszal friss salátával kiváló!