Céklás-csokis brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt cékla finomra reszelve
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 20 dkg eritrites vagy nyírfacukros étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy házi vaníliás cukor
  • 20 dkg méz
  • 3 tojás
  • 10 dkg mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 2 dkg kakaópor
  • fél teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

Először a száraz hozzávalókat összekevertem, hozzáadtam a céklát és a a kókuszzsíron felolvasztott csokit. Egynemű tésztává kevertem.

A tojásokat a mézzel, cukorral vertem habosra és hozzáöntöttem a “száraz” hozzávalókhoz (a céklának gyönyörű bordó leve lett).

Szilikon sütőformába (őzgerinc) simítottam és 180 fokon kb 50 percig sütöttem. Tűpróba a biztos, ha már nem ragad a massza, jó a süti.