Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
A piskótához:

  • 10 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 1 doboz őszibarack befőtt

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • őszibarack szeletek

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.

A tejjel, pudingporral és a cukorral megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A zselatint egy dl vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.

A habtejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.

A befőttet leszűrjük és /3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/ apró kockákra vágjuk.

Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot megkenjük krémmel és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel. Külön felvert tejszínhabbal és őszibarack szeletekkel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!