Körtés tejbegríztorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek olaj

Tejbegrízhez:

  • 0,5 l tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 púpozott ek búzadara

Tetejére:

  • 2 körte
  • kevés őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformában, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütünk.

A körtét meghámozzuk és felszeleteljük. Egy lábasban a tejjel elkeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. Amikor felforrt belekeverjük a búzadarát és néhány percig főzzük.

A tejbegrízt forrón a piskótára önjük, egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, majd ráhelyezzük a körteszeleteket.

Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük és tálalás előtt tetejét meghintjük őrölt fahéjjal.