Babéros burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 pár virsli (füstölt virslivel a legfinomabb)
  • 3-4 egész babérlevél
  • 1 kis doboz tejföl
  • víz
  • bors
  • delikát

Elkészítése:

A vizet feltesszük egy lábasban főni, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a babérlevelet, majd a kockára vágott burgonyát.

Addig főzzük amíg a burgonya megpuhul, majd beledobjuk a karikára vágott virslit és továbbfőzzük.
DSC02879
A tejfölt jól elkeverjük, majd egy szedőkanálnyi levest adunk hozzá (a hő kiegyenlítése miatt) és az egészet visszaöntjük a levesbe.
DSC02881
Néhány percig még főzzük, majd forrón, sajtos pogácsával tálaljuk