Rablóhús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • bármilyen hús
  • (füstölt) szalonna
  • hagyma
  • paprika
  • krumpli
  • sült hús vagy flekken fűszer
  • bambuszpálcika vagy hurkapálcika

Elkészítése:
A húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk,befűszerezzük és addig állni hagyjuk, amig a hagymát felkarikázzuk, a szalonnát és a paprikát is akkora kockákra vágjuk, mint a húst,a krumplit felkarikázzuk, kicsit besózzuk. A pálcikára először szalonna kockát, majd hagymát, majd húst, majd paprikát és utána krumplit szúrunk fel és így sorban, amennyit akarunk 1 pálcára rakni, de utoljára szalonna kerüljön.
Alufóliába csomagoljuk egyenként és úgy rakjuk a tepsibe, de zsírozott tepsibe is lehet sorakoztatni és alufóliával betakarni, hogy megpuhuljon, közben pedig forgatni, hogy egyenletesen süljenek a nyársak.