Korhely gulyás csicseriborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb darabolva
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál halványított zeller
  • 15 dkg csicseriborsó konzerv (ez gyorsabban megvan, de ha van időnk akkor simát előre főzzük meg)
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db kelbimbó
  • bors
  • paprika
  • babérlevél
  • tejföl

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, és kevés kacsazsíron megpirítom a kockára vágott hússal. Fűszerezem, karikára vágom a répát, zellert és belereszelem a fokhagymát. Felöntöm vízzel és félig puhára párolom. Amikor már majdnem jó, mehet bele a káposzta, a csicseriborsó (én konzervet használtam) és a kelbimbó. Ezt követően ízlés szerint még fűszerezzük (erős paprika, stb.), majd tejföllel tálaljuk.