Olasz steak burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya, (lehetőleg egyforma méretű)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csomag olaszos fűszerkeverék, vagy 1 ek szárított bazsalikom, fél ek szárított majoránna, negyed ek fokhagymapor, fél ek. oregánó, fél ek.kakukkfű, fél ek. rozmaring
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát alaposan megsikáljuk, héjastól cikkekre vágjuk. Az olajat kikeverjük a fűszerekkel, és a burgonyát megforgatjuk benne. Egy sütőpapírral leterített nagy tepsibe tesszük a burgonya szeleteket. Fólia alatt sütjük, majd mikor már puha a burgonya, levesszük a fóliát, és pirítjuk.

Tipp:

Grillezett ételekhez, frissensültekhez sok salátával kiváló köret. Tejfölös mártogatóssal is kínálhatjuk.