Sacher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál baracklekvár
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 sütőpor

Töltelék:

  • baracklekvár ízlés szerint

Tetejére:

  • porcukor, vagy csokimáz

Elkészítése:

A darabokra tört csokit a margarinnal megolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokit és a lekvárt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a többihez öntjük. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük kb. 35-40 percig (tűpróba).

A kihűlt tortát kettévágjuk, mindkét felét megkenjük lekvárral és mikor beitta a tészta akkor összefordítjuk. Tetejét porcukorral szórjuk, vagy csokimázzal vonjuk be.

Tipp:

Minél magasabb kakaótartalmú a csokoládé, annál finomabb a süti.