Káposztás halleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg. savanyú káposzta
  • 10 dkg. húsos szalonna
  • 3 babérlevél
  • 1 mk. tárkony
  • 1 mk. sáfrány
  • 1 dl. tejföl
  • 2 dkg. liszt
  • 50 dkg. pontyszelet

Recept: Az apróra vágott szalonna zsírjára tesszük a káposztát, és felöntjük 1.5 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet, sót kicsi erős paprikát, és 50percig főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzáadjuk a tárkonyt, a sáfrányt, és a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.  Beletesszük a halszeleteket és 10 percig főzzük. Tejföllel a tetején tálaljuk.