Hozzávalók:
A tetejére :
Elkészítése:
A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.
Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. ( Ezek lesznek a malacfejek ) A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok ) A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.