Meggyes tiramisu hamiskásan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • cukor ízlés szerint
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 üveg rumosmeggy befőtt
  • feketekávé
  • kakaópor

Elkészítése:

Először pudingot megfőzünk, hogy kissé kihűljön, amire a többi hozzávalót előkészítjük. Egy adag feketekávét főzünk, a babapiskótákat negyedeljük, a meggybefőttet lecsepegtetjük. A pudingot lazítani lehet tejszínhabbal, de mi direkt nem akartunk most beletenni.

Előveszünk négy nagyobbacska vizes poharat, majd kanalazunk bele tetszőlegesen a pudingból amibe kevertünk egy evőkanál vanília aromát.

A kávéba mártogatott babapiskótával megrakjuk egy, majd ismét puding következik. A lecsepegtetett meggybefőttel is képezünk egy réteget és a maradék pudinggal befedjük. Végül keserű kakaóporral hintjük meg a tetejét a pohárkrémünknek és lehűtjük.