Hozzávalók 4 pizzához:
Elkészítése:
A kelt tésztához szitáljuk a lisztet nagy keverőtálba, és nyomjunk a közepébe egy mélyedést. Morzsoljuk az élesztőt a mélyedésbe, szórjunk rá 1/2 tk cukrot, majd kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverjük sűrű tésztává. Hintsünk meg még némi liszttel. Kelesszük letakarva kb 20 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
Adjunk hozzá 1/2 tk sót. Apránként öntsünk hozzá kb. 100 ml langyos vizet és dolgozzuk össze. Utána gyúrjuk össze a tésztát kb 10 percig a lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adjunk hozzá egy kis vizet vagy lisztet. Formáljuk a tésztából gömböt, majd tegyük vissza a tálba. Konyharuhával letakarva kelesszük meleg helyen kb 60 percig, amíg a kétszeresére nő.
A csilipaprikát magozzuk ki és kockázzuk fel. Pucoljuk meg és vágjuk fel karikára a vöröshagymát és az újhagymát. Ezután a paradicsomot kockázzuk fel. Mossuk meg és rázzuk le a petrezselymet, majd vágjuk apróra. Gyúrjuk össze mindezeket a darált hússal, a fűszerekkel, a sóval, a borssal és az olívaolajjal. Pucoljuk meg a fokhagymát, zúzzuk össze és dolgozzuk bele.
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Kenjük be a tepsit olívaolajjal. Gyúrjuk át alaposan a megkelt tésztát, osszuk 4 részre, majd nyújtsuk mindegyiket vékonyra. Terítsük el a darált húsos masszát a tésztalepényen, majd süssük kb 10-15 percig.
Közben mossuk meg a salátát, majd alaposan rázzuk le és vágjuk vékony csíkokra. Terítsük el a tzatziki szószt a megsült tésztán, szórjuk rá a saláta csíkokat, majd tekerjük fel.