Pácolt báránysült

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 6-8 bárányhús szelet ( lehet lapocka, combfilé, gerincfilé stb.)
  • 3 dl olívaolaj
  • 3 ek apróra vágott rozmaring
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 egész babérlevél
  • 1 ek méz
  • őrölt bors

Elkészítése: Az olajat elkeverjük a rozmaringgal, sóval, borssal, mézzel. Beletörjük a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet, majd belehelyezzük a megtisztított kisebb darabokra vágott bárányhúsokat. 2-3 órát a pácban pihentetjük, de a legjobb ha egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. A tárcsában olajat hevítünk, majd a pácolt bárányhúsokat ropogósra sütjük benne.