Mustáros karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 1-2 fej lila hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • dijoni mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1/2-1 dl fehér száraz bor
  • olaj (én olivát használtam, de a sima is megfelel)

Elkészítése:

A húst kicsit kiklopfoljuk, de nem kell annyira, mint a rántott húshoz. A mustárból, borsból és zúzott fokhagymából olajjal egy kenhető, de nem túl folyós pácot készítünk, és ezzel bekenjük a karaj szeleteket. Jó, ha van idejük a hűtőben 1-2 órát pihenni. Aztán sütőtálba tesszük a húst, és rákarikázzuk a hagymát, majd alá öntjük a bort. Fóliával letakarjuk, és közepes lángú sütőbe toljuk. Egy jó fél óra elég neki a fólia alatt, aztán hagyjuk, hogy a leve besűrűsödjön, a szeletek kicsit megpiruljanak.