Rakott fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás + 4 db tojás
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • bacon kockázva, ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • pici olaj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítése:

Első körben a 4 db tojást keményre főzöm, megtisztítom és felkarikázom. A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz teszem, mehet bele a 2 db tojás, a fűszerek, és jól összedolgozom. Az így kapott massza egyik felét egy kiolajozott sütőtálba nyomkodom. Rápakolom a főtt tojáskarikákat, megszórom a baconnal, és befedem a maradék fasírthússal. A tetejére rákenem a tejfölt, megszórom zsemlemorzsával és forró sütőben megsütöm.