Són sült csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús
  • 1 kg só

Elkészítése:

Ennél egyszerűbb (és talán nagyszerűbb) húsétel kevés van a világon!

Egy tepsi aljába beleöntjük a sót és rápakoljuk a megmosott, papírtörlővel leszárított csirkedarabokat. Ha sikerül egy kisebb csirkére szert tennünk, egészben is süthetjük. Ezután már nincs más dolgunk, mint a tepsit betenni az előmelegített sütőbe és aránylag kis lángon 45-50 percig sütni.

Tipp:

Sokan tartanak ettől a recepttől, azt gondolják, a csirke majd magába szív egy rakás sót és élvezhetetlen lesz az étel. De ez nem így van. A csirkehús se sós, se sótlan nem lesz sütés közben és ha időben kivesszük, mikor már szép hólyagos a bőre, kiszáradni sem fog. Egészséges étel, hiszen semmi plusz zsiradékot nem juttatunk bele sütés közben, saját zsírja is kisül szépen belőle.