Bagolyszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta (500 grammos)
  • 2 pár virsli
  • mustár vagy ketchup
  • 1 tojás

Elkészítése:

A tésztát kiolvasztjuk és 2-4 mm vékonyra nyújtjuk. Bekenjük mustárra vagy ketchuppal, de lehet úgy is, hogy fele mustár,fele ketchup. A tészta két szélére helyezzük a virsliket és egyszerre kezdjük el feltekerni mindkét oldalt. Éles késsel 2 cm-es szeleteket vágunk, tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük őket.
2013110144061
2013110144081
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük (180 fokon, kb 30 percig).

Tipp:

Reszelt sajtot is lehet szórni a mustár vagy ketchup tetejére, az nagyban megemeli az élvezeti értékét.