Fokhagymás, bőrös sült oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • ételízesítő
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel.

Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Betesszük a tepsit és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva megpirítjuk kb 45 perc alatt, majd alufóliával lefedjük és puha omlósra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!