Sajtkrémes paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 12 dkg csirkemell
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 40 dkg hámozott paradicsom, vagy fél liter paradicsomlé
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg tetszés szerinti tészta
  • bors
  • oregano

Elkészítése:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük.

A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, paradicsomlevet vagy a paradicsomot (amit előzetesen villával kicsit összetörtünk) és a fűszereket.

Mikor már minden megpuhult, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és kiforraljuk, végül összeforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztával.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.