Sertéstokány főtt tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt bors
  • delikát
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 4 ek lecsó

Elkészítése:

A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát amit üvegesre pirítunk. Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.

Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal, és amikor felfőtt beletesszük a paradicsomot, paprikát és a lecsót. Időközönként megkeverjük, és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Kifőtt tésztával tálaljuk, melyhez ízlés szerint savanyúságot, vagy tejfölt fogyaszthatunk.