Marhahúsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 marha rostélyos csonttal
  • 3-4 marha oldalas szelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • karalábé, zeller
  • 4-5 szem burgonya
  • negyedelt kelkáposzta
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors

Elkészítése:

A húsokat jól mossuk meg és egy lábosba tegyük fel kb. 3,5 liter vízzel főni. Lassú tűzön főzzük, ha forr merjük le a habját.

Ezután hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymákat egészben. Mehet hozzá a bors, kis darab piros paprika és egy kevés só. További fél órán keresztül fedő alatt főzzük.

Ezután következnek a darabolt zöldségek, a burgonya és a csokor petrezselyem (nem kell aprítani). És most jön a legfontosabb hozzávaló, az idő. Nagyon sokáig kell főzni, így érdemes vagy korán nekiállni, vagy előző este elkészíteni a levest.

Tálaláskor csigatésztát szoktam adni.. A húsokat külön tányérra teszem ahol tormával és mustárral kínálom.