Szőlős krémtúró

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek porcukor
  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 1 cs zselatinfix
  • 0,5 kg szőlő

Elkészítése:

A tejszínt 2 ek porcukorral felverjük, majd a zselatinfixet hozzáadva néhány percig tovább habosítjuk.

A túrót egy tálba tesszük, villával összetörjük, hozzáadunk 2 ek porcukrot, a vaníliás cukrot, a szőlő felét (ha nagy szemű a szőlő akkor daraboljuk össze), majd a tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük, majd egy tálcára szőlőfürt alakot halmozunk és félbevágott szőlőszemekkel, szőlőlevéllel díszítjük.

Tipp:

20-25 percre hűtőbe tesszük, majd hidegen fogyaszthatjuk!