Fradi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 mandulaaroma
  • 1 dl étolaj

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg túró

Tetejére:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl kivi szörp (vízzel keverve)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban, habverővel felverjük, jó alaposan. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük a zöld piskótát (tűpróbát végezzünk!). Kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

A krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd beledolgozzuk a túrót is. Ezt a piskóta tetejére kenjük, vastagon.

A tetejére a mázhoz a szörppel elkevert pudingport jó sűrűre felfőzzük. Még melegen krém tetejére simítjuk.

Amikor megdermedt vizes késsel szeleteljük.