Savanyú káposztával töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • kb. 60 dkg savanyúkáposzta
  • 10 dkg bacon
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fehér bors
  • esetleg petrezselyem zöld

Elkészítése:

Egy kis edénybe kevés zsiradékot teszünk és beletesszük az apróra kockázott bacont. Ha pirul rátesszük az apróra vágott hagymát (reszelhetjük is) és végül a káposztát.

Ha félig megfőtt beletöltjük a megtisztított csirkecombokba. A tepsit kissé kizsírozzuk és belehelyezzük a megtöltött csirkecombokat. Pici vizet öntünk alá és alufóliával letakarjuk.

Kb. 200 fokon 35 percig sütjük,majd a fóliát levesszük,a  szaftjával meglocsoljuk a combokat és fólia nélkül további 20-25 percig sütjük, amíg szép pirosra sül.

A combokat megsózzuk borsozzuk mielőtt a fóliával letakarjuk. Ízlés szerint megszórjuk zöldpetrezselyemmel vagy kurkumával vagy borókával. Bármilyen köret illik hozzá. Savanyúság nem szükséges hiszen benne van a káposzta.