Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
Elkészítése:
A tojásokat felverem a mézzel, utána hozzáadom a szódabikarbónát, kókuszzsírt. Ezután összekeverem a darált mandulával, az apróra tört csokival és az apróra vágott aszalt szilvával. Ha nagyon folyós lenne a tészta, tehetünk bele kókuszreszeléket.
Hűtőbe teszem, és kb negyed óra múlva sütőpapírral bélelt tepsibe golyókat formázok belőle, és utána kilapítom, kb 1 cm magasra. 160 fokon 10-15 percig sütöm.
Vigyázat könnyen odaég az alja! Csalóka, mert ha még nyersnek érzed a tetejét, akkor ki lehet venni, mert később, majd a levegőn szépen megdermed.
Variálható még rengeteg módon, például: vanília kivonattal, dióval, mazsolával, rummal, kókusszal, stb.
Hűtőben akár 1 hétig is eláll, bár ezt kétlem, hogy ne “járjon rá” senki :-) Kávé mellé, reggelire is kitűnő teasütemény.
Iskolába, munkahelyre is csomagolható nasiként. :-)
Jó étvágyat!