Tejszínes kókusztorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor

Töltelék:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • fél l tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs kókuszreszelék
  • 1 cs habfixáló
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukor felével felverjük, majd a fehérjét is felverjük a megmaradt cukorral. Ezeket óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük.

A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, ahogy a csomagolás írja, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük a habfixálóval. A pudingot gép segítségével szétverjük, hogy ne legyen darabos. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és belekeverjük a habfixálót.

A tortát 3 lapra vágjuk és a krémmel megtöltjük. Az oldalát és tetejét tejszínhabbal körbekenjük, díszítjük. Én ráadásként kevés ananászdarabbal díszítettem, amit tortazselével leöntöttem, de ez elhagyható.