Csirkemájjal töltött rántott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fehér paprika
  • 10 dkg füstölt bacon
  • 3 ek tejföl
  • majoránna
  • bors
  • 10 db sós palacsinta
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • olaj

Elkészítése:

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük és kisütjük.

A csirkemájat, bacont kockázzuk, a vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a paprikát vékonyra felcsíkozzuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk, majd mehet rá a fokhagyma, a paprika és a máj is. Majoránnával, borssal ízesítjük és pár perc alatt puhára sütjük. Mikor elkészült belekeverjük a tejfölt és megsózzuk. Hűlni hagyjuk.

A tölteléket tíz részre osztjuk és betöltjük a palacsintákba. Ha szükséges, fogvájóval megtűzzük. Panírozzuk és bő olajban kisütjük.