Csirkemellel töltött héjában sült burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 burgonya
  • 10-15 dkg csirkemell
  • 2 hagyma
  • 1 nagy TV paprika
  • olívaolaj
  • bors
  • sült csirke fűszerkeverék

Elkészítése:

A burgonyákat előfőzzük félpuhára. Addig a hagymát, paprikát és csirkemellet apróra vágjuk. Egy tálba ezeket bele rakjuk, meglocsoljuk olajjal és fűszerezzük és jól összekeverjük, majd lesütjük.

Amikor a burgonya félkészre főtt és kihűlt kikaparjuk a belsejét. A kikapart belsejére még szükségünk lesz. A megsült hagymás, paprikás, fűszeres csirkemellet belekanalazzuk a burgonyába.

Úgy osszuk szét, hogy maradjon 1 evőkanálnyi a végén még. Azt a maradékot összekeverjük a burgonya kikapart belsejével és fasírtokká formáljuk. Az egészet készre sütjük.