Karamellkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 11 ek víz
  • 2 ek olaj

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek cukor
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 6 dl tej

Díszítéshez:

  • 5 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. 3 tortalapot sütünk belőle 26 cm-es formában.

A krémhez tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és főzzük kicsit.

A lapokat felváltva a krémmel és a tejszínnel megtöltjük (lap, krém, tejszín, lap, krém, tejszín, lap).
A megmaradt tejszínbe kakaóport keverünk és kidíszítjük a tortát. Csokireszelékkel megszórjuk.